De kraanbrug

Over Brasserie De Kraanbrug

Menig Mechelaar herinnert zich restaurant Kraanbrug en velen reageerden met spijt hoe het etablissement de deuren sloot in 2012. Zaakvoerder Henk Coene maakte De Kraanbrug in de 20 jaar dat hij de zaak uitbaatte tot een van de beste restaurants van Mechelen. De combinatie van traditionele gerechten uit de Belgische keuken, de hoge kwaliteit, de persoonlijke service, en de unieke locatie met het grote terras op een oud binnenschip op de Dijle gaven De Kraanbrug een onbesproken faam en reputatie. In 2012 besloot Henk te gaan genieten van een welverdiende rust en verkocht de zaak. Helaas was de volgende invulling geen lang leven beschoren. Hierna stond het pand meer dan anderhalf jaar leeg.


Vandaag

Begin 2020 viel het oog van restaurateur Sabri Abdelhak en zijn vrouw op de zaak. Zij zagen in de leegstaande Kraanbrug een nieuwe kans, en een nieuwe uitdaging. Sabri staat al lang in het vak. Hij werkte in de keukens van Franse, Italiaanse, Griekse, en Marokkaanse restaurants. Zelf baatte hij jarenlang enkele Marokkaanse restaurants uit in Leuven.

De Kraanbrug kreeg een grondige renovatie. Het interieur werd helemaal gestript en vernieuwd, tot en met vloeren en elektriciteit. Er kwam een nieuwe toog, en ook de keuken werd volledig heringericht. Het houten dek van de terrasboot werd eveneens vervangen.

De Kraanbrug kreeg een nieuwe gedaante als mediterrane brasserie. Het menu weerspiegelt het beste uit de culinaire tradities van het hele Middellandse Zeegebied. Spaanse tapas, de befaamde visgerechten van de Franse Côte d' Azur, Italiaanse pasta en pizza, Griekse gerechten met olijven en feta, Marokkaanse tajines,...

De Romeinen noemden de Middellandse Zee 'Mare Nostrum'. Nu wordt ze ook onze zee dankzij het menu van mediterrane brasserie De Kraanbrug.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x